Холивуд
Холивуд / iStock/Getty Images
Малко повече от две години след като лица от развлекателната индустрия стартираха фондацията „Time's Up“ за справяне с неравенството на работното място, организацията създава образователен ресурс за Холивуд, който да помага за безопасността на работещите, информира "Холивуд Рипортър".

"Time's Up Entertainment" дебютира с Ръководство безопасност на служителите в развлекателната индустрия - ресурс от три части, който обхваща области, в които, според фондацията, служителите в Холивуд са били експлоатирани или тормозени и предлага решения на възникнали проблеми. Ситуациите, включени в ръководството, включват прослушвания и голи, интимни и симулирани секс сцени; в ръководството има и том за това как да съобщите за сексуално насилие и тормоз.

Звездните скандали през 2019 (ВИДЕО)

"Ако нещо не ви се струва правилно, вероятно не е. Ако изглежда като червена лампичка, вероятно е. Добре е да кажете "не", да говорите открито и да излезете от ситуации, които ви карат да се чувствате неудобно. Никоя роля, работа или взаимоотношения не си струват да компрометирате вашата физическа или емоционална безопасност“, се казва в упътването към ръководството.

Според фондацията, ръководството е на базата на месечни консултации с актьори, режисьори, продуцентски екипи, синдикални работници, адвокати и организации.

Една глава на ръководството, озаглавена „Вашите права в гола, интимна и сексуална сцена“, описва правата на изпълнителите по силата на закона. Други теми включват как да се установят и поддържат граници, използвайки координатори на интимността и голотата и право на изпълнителя да промени изискването си относно тези сцени.

Навръх Коледа се самоуби писател, обвинил Кевин Спейси в сексуален тормоз (СНИМКА)

„Вашите права на прослушвания“ обсъжда защитите съгласно закона, как да промените местоположението за прослушване, ако изпълнителя не се чувства добре, как да се ориентирате в задачите за целувки и голота по време на прослушванията и как да идентифицирате и реагирате на сексуален тормоз и дискриминация при прослушванията.

Финалната глава, „Вашето право да информирате за сексуално насилие и тормоз“, обхваща дали и как да съобщавате за такива инциденти на работодател, съюз или щатска или федерална власт и предлага други средства, за да обърнете внимание на подобно поведение.
БГНЕС