Хилари Клинтън се бори за кандидатурата на демократите за президент
Хилари Клинтън се бори за кандидатурата на демократите за президент / БГНЕС
Хилари Клинтън, сенатор демократ от щата Ню Йорк и съпруга на бившия президент Бил Клинтън, обяви, че ще се бори за кандидатурата на Демократическата партия за президентските избори през 2008 г., предадоха световните агенции.

59-годишната госпожа Клинтън създава подготвителен комитет, който да й съдейства в усилията да бъде избрана за кандидат на демократите в президентските избори.

"Ще участвам, за да спечеля", казва Хилари Клинтън в писмо и видеопослание, разпространени в уебсайта й. "Днес обявявам, че ще съставя подготвителен комитет за надпреварата за президентския пост. Вярвам, че промяната ще настъпи на 4 ноември 2008 г.", казва сенаторката във видеопосланието, заснето на фона на снимка на Бил Клинтън.

Хилари Клинтън обещава, че през оставащите две години като сенатор ще направи всичко по силите си да отстрани щетите, които може да нанесе управлението на президента Джордж Буш. Госпожа Клинтън е първата съпруга на американски президент, която ще се състезава за Белия дом, отбелязва Франс прес.