Григор Димитров
Григор Димитров / БГНЕС
Григор Димитров изигра фантастичен мач срещу Рафаел Надал на силния Мастърс турнир в Шанхай, но загуби третата си среща срещу световния №1 тази година, съобщава gong.bg. Надал се наложи със 6-4, 6-7, 6-3, за два часа и 35 минути игра.

Как протече мачът вижте в gong.bg

И двамата играха тенис от най-високо ниво, но испанецът спечели най-важните точки.

Така след като играха помежду си на полуфиналите в Пекин преди по-малко от седмица, и в Австралия през януари, Надал за трети път победи в страхотен мач Григор.

Гришо преодоля шанхайското проклятие

Двамата изиграха един почти перфектен първи сет, в който през по-голяма част от времето изглеждаше, че Димитров се радва на по-силни изяви.

Шансовете за пробив бяха малко, но Надал се възползва от първия пред себе си, в деветия гейм, и повали точно на място българина. Гришо спаси три точки за пробив, но при четвъртата Рафа се наложи, а след това затвори сета в десетия гейм - 6-4.

Гришо удари неволно фенка с топка, извини се с целувка (ВИДЕО)

Рафаел Надал
БГНЕС

Във втория сет феноменалният тенис продължи да властва на корта и той премина изцяло без пробиви. Страхотен тайбрек изиграха двамата топ тенисисти, като Надал поведе в него с 3-0, но Гришо направи пълен обрат и спечели със 7-4.

Така двубоят отиде в решителен трети сет, който също протече супер оспорвано. Григор се разсея в един-единствен гейм, шестия, но това се оказа напълно достатъчно за Рафа и той проби подаването на българина. Въпреки опита на Димитров да покаже стабилност и спечеления сервис гейм от него, Надал приключи успешно двубоя със 6-3.
До този момент българинът има само една победа над Надал в 11 мача.

Григор Димитров
БГНЕС

Надал ще срещне на полуфиналите Марин Чилич.
gong.bg