Германската полиция не е открила експлозиви в района на стадиона в Хановер, където трябваше да се играе приятелска футболна среща между Германия и Холандия, и не е извършила никакви арести. Това заяви днес вътрешният министър на провинция Долна Саксония Борис Писториус, цитиран от Франс прес, опровергавайки информацията на местен вестник, че до стадиона била намерена линейка, пълна с експлозиви, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

Мачът между националните отбори на Германия и Холандия беше отменена по-малко от 90 минути преди началото й поради сериозна заплаха за нападение срещу стадиона.
Правоохранителните органи ще запазят усилено присъствие в Хановер до сутринта, посочи министърът, цитиран от ТАСС.

Отмениха контролата между Германия и Холандия

Предупреждението за вероятна терористична заплаха в Хановер е дошло от чуждестранна разузнавателна служба, съобщи ДПА, като се позовава на източник от силите за сигурност.

Германските власти заявиха, че мачът е бил анулиран "за да се защити населението", предаде Франс прес. "Моля хората да имат доверие в силите за сигурност, имахме основателни причини" да анулираме футболната среща, заяви германският вътрешен министър Томас де Мезиер, който не пожела да уточни естеството на заплахата. "Не искам да коментирам нито източника /на информацията за планирано нападение/, нито мащаба на заплахата, защото част от отговорите биха предизвикали безпокойството на населението", добави министърът.

По-рано днес началникът на полицията в Хановер Фолкер Клуве заяви пред германската телевизия, че властите са имали "конкретно доказателство, че някой искал да взриви бомба на стадиона", предаде Асошиейтед прес.

Източник: БТА