Германците искат легализиране на канабиса и криминализиране на секса с животни
Германците искат легализиране на канабиса и криминализиране на секса с животни / снимка: Reuters, архив

Мнозинството от германците искат легализиране на консумацията на канабис и криминализиране на секса с животни, предаде Ройтерс, като се позова на интернет допитване, в което са участвали стотици хиляди германци.

Над 152 000 души са поискали канабисът да бъде легализиран. Над 93 000 души са гласували срещу закон от 1969 г., който декриминализира секса с животни.

В допитването мнозинството от анкетираните са посочили, че Ангела Меркел трябва да отделя най-много време в търсене на изход от кризата в еврозоната.

Най-голям интерес обаче е предизвикал въпросът за закон за геноцида. Близо 157 000 от германците са казали, че искат правителството да прокара закон, който ще направи незаконно отричането на арменския геноцид, извършен преди близо век, предава БТА. Ако подобен закон бъде приет, той ще навреди на германо-турските отношения, както стана при опита на Франция да приеме такъв закон.

Допитването е част от инициатива на правителството, наречена "Диалог за бъдещето", която цели властите да чуят мнението на обикновените хора.

Някои от участниците в анкетата призоваха за засаждане на дървета в градовете на Германия по повод на германското обединение. Други предложиха политиците да подкрепят раждането у дома. Трети призоваха оплождането по метода ин витро да бъде на по-достъпни цени.