ФБР предупреди за готвено голямо въстание в САЩ, ако Тръмп бъде свален от власт
ФБР предупреди за готвено голямо въстание в САЩ, ако Тръмп бъде свален от власт / iStock/Getty Images
От тази седмица поне до деня на встъпване в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън на 20 януари се планират въоръжени протести пред законодателните сгради във всичките 50 щата на САЩ, и пред вашингтонския Капитолий, който бе щурмуван на 6 януари от привърженици на Тръмп. Това се казва във вътрешен бюлетин на ФБР, цитиран от ABC News.
  През последните дни ФБР получи информация и за група, призоваваща за „щурм“ срещу държавни, местни и федерални съдилища и административни сгради, в случай че президентът Доналд Тръмп бъде отстранен от длъжност преди края на мандата си.
 
Групата планира също така да „щурмува“ правителствени офиси във всеки щат в деня, в който встъпва в длъжност Джо Байдън, независимо дали щатите са дали гласовете на електоралните си комисии за Байдън или за Тръмп.

„Балканизация“ и разпадане на САЩ предрича бивш британски външен министър

„ФБР получи информация за идентифицирана въоръжена група, която възнамерява да пътува до Вашингтон на 16 януари“, пише в бюлетина. "Те предупредиха, че ако Конгресът се опита да премахне президента Тръмп чрез 25-ата поправка, ще последва огромно въстание."

Федералните служители на правоприлагащите органи посъветваха полицейските агенции да увеличат мерките за сигурност в държавните сгради в цялата страна след щурма в Капитолия на САЩ, съобщиха източници от правоприлагащите органи пред ABC News.

Превод и редакция: DarikNews