/ Gulliver/Getty Images
Двама популярни френски ютюбъри събраха над 10 милиона гледания с песен за социално дистанциране, спечелвайки по този начин облог с президента Еманюел Макрон, съобщават Ройтерс и ДПА.

Държавният глава предизвика Макфлай и Карлито, които имат над шест милиона абонати в Ютюб, да направят видео за необходимостта от носене на маски, дезинфекциране на ръцете и спазване на безопасна дистанция с цел да се забави разпространението на коронавируса.

Като стимул Макрон им обеща, че могат да заснемат следващия си проект в Елисейския дворец, ако видеото достигне 10 милиона гледания. С над 11 милиона гледания на клипа дуото лесно спечели облога. Под звуците на укулеле хитовото парче осмива хората, които пренебрегват правилата за социално дистанциране по време на пандемията.Към края на видеото в небето се появява ликът на президента Еманюел Макрон. Докато той изброява мерките за социално дистанциране, ютюбърите пеят, че единственият начин за завръщане към света преди социалното дистанциране е социалното дистанциране да се прилага сега.

Видеото не е единствената инициатива на Макфлай и Карлито, свързана с коронавируса. Миналия април дуото събра 400 000 евро за френски болници в 11-часова сесия в Ютюб.
БТА