Двама българи пострадаха леко при размириците в Либия
Двама българи пострадаха леко при размириците в Либия / снимка: Reuters

При размириците в Либия вчера са били леко ранени шестима души, сред които и двама българи. Това съобщи за Дарик Росен Русанов, който работи в камп на австрийската компания VAOS в Марса ел Брего.

Както Дарик първи съобщи след началото на размириците двамата българи бяха блокирани в пустинята. Вчера от австрийската компания са се погрижили половината от работещите в Марга ел Брего бяха евакуирани към рафинерията Рас Лануф, където компанията има друг камп. Работниците са били в контейнер като по време пътуването срещу него  е открита стрелба.

Русанов обясни, че най-вероятно военни са обстрелвали, защото са приели превоза с контейнер за подозрителен. Веднага след като са установили, че пътуващите са чужденци, са им оказали помощ и са им осигурили навременна медицинска помощ.

Пострадалите имат повърхностни рани от куршуми, които не са сериозни, а аз пострадах при слизането от контейнера, един ме дръпна за ръката и се приземих лошо върху десния си крак, обясни Русанов. В неделя се очаква всички да бъдат евакуирани от Либия.