/ Gulliver/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп заяви пред репортери в Белия дом, че САЩ, Русия и Китай трябва да спрат да харчат пари за оръжия и вместо това трябва да инвестират в дългосрочен мир.

"Всички ние, САЩ, Русия и Китай влагаме стотици милиарди долари в оръжия, включително ядрени, което е нелепо", каза Тръмп, цитиран от Спутник.

Американски генерал: Само Русия може да унищожи САЩ

"Мисля, че е много по-добре, ако всички се съберем и спрем да правим тези оръжия ... тези три държави, които мисля, че могат да се съберат, да спрат военните разходи и да харчат за неща, които са по-продуктивни за дългосрочния мир."

Междувременно Пентагонът обяви вчера, че няма намерение да създава работна група с Турция за решаването на спора с покупката на руските противоракетни системи С-400, предаде Ройтерс.

Пентагонът: Очакваме разрешаване на спора с Турция за С-400

Изявлението от Министерството на отбраната на САЩ е в отговор на предложението на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да бъде създадена такава група.

Русия ще ускори доставката на ракети за Турция (ВИДЕО)

"Техническа работна група на този етап не е необходима и не е вариант, който Съединените щати разглеждат като решение", заявиха от Пентагона.
БТА, БГНЕС