Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания са дали положителни проби на тест за коронавирус. Това съобщи Тръмп в Туитър, предадоха Ройтерс и Франс прес.

"Първата дама и аз дадохме положителни проби за Ковид-19. Ще започнем незабавно нашата карантина и процеса по възстановяване. Ще се справим ЗАЕДНО", написа Тръмп.

Президентът и съпругата му се чувстват добре, съобщи лекарят на Белия дом. По думите му, Тръмп ще продължава да изпълнява задълженията си "без прекъсване", предаде Асошиейтед прес. 

"Президентът и първата дама са добре и планират да останат вкъщи по време на възстановяването си", посочват В прессъобщение от Белия дом.

Съветничка на Тръмп е заразена с коронавирус
 
Мелания Тръмп също пусна туит, в който пише, че семейството се чувства добре и призовава всички да се пазят. 
 

Преди това беше съобщено, че една съветничката на президента Хоуп Хикс, е заразена с коронавирус, а президентът и първата дама веднага влязоха в карантина, за да изчакат резултатите от тестовете си.

Според съобщения в медиите, Хоуп Хикс е пътувала до Кливланд във вторник с Тръмп в президентския самолет Air Force One за телевизионния дуел. След това в сряда е дала положителен тест и вече има симптоми.