Дик Чейни пред Плейбой: Обама е най-лошият президент, когото съм виждал
Дик Чейни пред Плейбой: Обама е най-лошият президент, когото съм виждал / снимка: БГНЕС

Барак Обама е най-лошият президент, когото съм виждал през живота си. Това казва бившият американски вицепрезидент от времето на Джордж Буш-младши Дик Чейни, съобщава "Фокс нюз". Чейни направи това изявление в интервю за сп. "Плейбой", което ще се появи в априлския брой на изданието.

"Гледам Барак Обама и виждам най-лошия президент, когото съм виждал през живота си", казва Чейни по адрес на Обама в интервюто, което даде за журналиста Джеймс Роузън.

"Имах навика да критикувам доста Джими Картър. Но според мен в сравнение с него Обама и вредите, които той нанася на нашата нация, са истинска трагедия", допълва Чейни. В интервюто Чейни казва, че Обама и министърът на правосъдието Ерик Холдър, които и двамата са първите цветнокожи на толкова висши и уважавани постове в САЩ, разиграват картата на расизма, намеквайки че някои от критиките по техен адрес са проявления на расизма.

Чейни изразява и недоумение относно политиката на Обама в областта на енергетиката, визирайки че САЩ няма да строят петролопровода Кийстоун не според решение на Конгреса, а заради наложено от президента вето.

Източник: БТА