Галина Балездрова сподели, че е шокирана и обезпокоена след терора в австрийската столица
„Шокирана и обезпокоена съм. До вчера смятахме, че живеем в една от най-сигурните европейски столици. Не сме мислили, че атентатите ще застигнат спокойната Виена”, разказа Галина Балездрова – българка, архитект във Виена, в предаването „Пресечна точка” по NOVA.

Разкриха още подробности около атентата във Виена – имало ли е още нападатели

Тя сподели, че полицията е посъветвала всички граждани да си останат вкъщи, включително и децата. От 3 ноември започва втората блокада в австрийската столица, но училищата остават отворени. Поради тази причина много от жителите на града са били навън, за да се насладят на последната вечер навън.

След атаката във Виена – още жертви, атентаторът бил гражданин и на Северна Македония

„Към 21 часа започнахме да чуваме необичайно много хеликоптери и сирени. Информирахме се от социалните мрежи какво се случва. Последната информация е, че нападателят най-вероятно е бил един. Издирванията продължават. Изглежда обаче, че животът се връща към нормалното – виждат се пешеходци, магазините са отворени. Хората живеят нормално, доколкото е възможно това в пандемия”, добави Галина. Според нея властите са реагирали бързо в ситуацията.

Нощен терор: Стрелба и жертви в центъра на Виена, няма данни за пострадали българи (ВИДЕО)
nova.bg