побой
побой / flip.bg
Българката Гергана Георгиева е осъдена на 9 години зад решетките в британски затвор за побой и грабеж. Тя пребила с метален чайник и щанга, вързала и ограбила 81-годишната вдовица на известния режисьор Майкъл Уинър, съобщава Daily Mail. 

Българка, живееща от 19 г. във Великобритания, се оказа без „установен статут“

Гергана била бивша любовница на Уинър, става ясно по време на следствието. Авантюрата им е от 1999 година, когато тя получава британско гражданство, благодарение на режисьора. Тя е имала тригодишна връзка с него, преди той да се ожени за Жералдин. В продължение на близо две години след смъртта му през 2013 Гергана е обмисляла престъплението, защото е предполагала, че Жерладин е наследила огромното му наследство.

Убиецът на българин в Англия е осъден на 6 години затвор

В мрежата вече е разпространен и видеоклип от камерите около къщата на семейство Уинър. На него се вижда как българката напуска дома дегизирана с голяма шапка и тъмна перука, след което изхвърля боклука и си тръгва. В къщата оставила да лежи безпомощна 81-годишната старица Жералдин Уинър.


По време на разследването Гергана Георгиева признала, че е задигнала бижута за 300 000 паунда. Тя обвинила "злата вещица" Жералдин, че убила любовник й с вудо магии, за да прибере наследството му.

Побоят над г-жа Уинър продължил над три часа, докато тя била с вързани очи, а ръцете и краката й били закопчани със свински опашки. Георгиева пък я млатила с метален чайник и желязна щанга.  

Българка с тумор в мозъка получи час за преглед след 51 седмици

Българката признава пред съда за грабежа, но не и за побоя. Казва, че случайно е ударила вдовицата. Според нея тя е трябвало да получи част от завещанието, защото такава е била последната воля на Майкъл Уинър.  

Гергана упорито питала вдовицата за диамант във формата на сърце. Ужасена възрастната жена и разкрила къде се намира семейният сейф. Така Георгиева задигнала редица вещи, сред които и диамантена висулка и картина на базиликата "Свети Марк" във Венеция от Франц Ричард Унтербергер.

Вдовицата Уинър била спасена от по-тежки травми на главата благодарение на ролките за къдрене, които били навити на главата й.