/ Министерски съвет, пресцентър
В Загреб Борисов откри паметник на Иван Вазов, в Киев се срещна с президента Петро Порошенко
Борисов ще вика за успех на Реал Мадрид във финала на Шампионска лига
97538
Борисов ще вика за успех на Реал Мадрид във финала на Шампионска лига
  • Борисов ще вика за успех на Реал Мадрид във финала на Шампионска лига
Премиерът Бойко Борисов пожела победа на испанския клубен отбор Реал Мадрид срещу отбора на Ливърпул във финалния мач от Шампионската лига, който ще се играе тази вечер в Киев, и на който Борисов ще присъства лично. Пожеланието беше отправено по време на визитата на българския премиер в Хърватия, след срещата му с министър-председателя Андрей Пленкович.
 

Министерски съвет, пресцентър


Следобед Бойко Борисов пристигна в украинската столица, където се срещна с президента Петро Порошенко, а преди да отиде на стадиона, българският премиер ще участва в работна вечеря с украинския си колега Володимир Гройсман.

След като обсъдиха напредъка по изпълнението на критериите за влизане в Шенген и в Еврозоната българският премиер Бойко Борисов и хърватският му колега Андрей Пленкович обявиха, че ще продължат да работят за стабилността на Балканите, а премиерът Борисов пожела успех на Реал Мадрид във финалния мач срещу Ливърпул тази вечер.
 

Министерски съвет, пресцентър


Мачът от Шампионската лига ще се играе на най-големия стадион в Украйна - Олимпийския стадион, който е с капацитет за над 70 000 зрители, и има категория „4 звезди” от УЕФА.

Преди да отиде на стадиона, българският премиер ще вечеря с украинския си колега Володомир Гройсман. Междувременно стана ясно, че Петро Порошенко ще придружава българския премиер по време на финалния мач на стадиона в Киев. Порошенко пожела успех и на двата отбора и отказа да посочи кой от отборите ще подкрепя тази вечер.
 
Борисов откри паметник на Иван Вазов в Загреб (СНИМКИ)
 

Бойко Борисов паметник Иван Вазов
Министерски съвет, пресцентър


По-рано днес, по време на визитата си в Хърватия, българският министър-председател откри паметник на патриарха на българската литература Иван Вазов. Паметникът е разположен в парка Бундек, на известната Алея на поетите. Борисов заяви, че Иван Вазов винаги ще бъде гарант за чистотата на българския език и прочете посланието, изписано върху паметника, като видя в него израз на характера на балканските народи.

ГАЛЕРИЯ: Откриха паметник на Вазов на известната Алея на поетите в парка Бундек
 

Бойко Борисов паметник Иван Вазов
Министерски съвет, пресцентър

 
В неделя премиерът Борисов ще участва в откриването на мемориална плоча, посветена на българския политик Димитър Пешев, един от главните участници в спасяването на българските евреи от изпращане в нацистки лагери през 1943 г.