Борис Джонсън
Борис Джонсън / Gulliver/Getty Images
Британският премиер Борис Джонсън е дал отрицателен резултат на тест за новия коронавирус, но ще остане под карантина съгласно правителствените изисквания, съобщи негов говорител, цитиран от Ройтерс. Вчера му беше направен тест и той беше отрицателен, но съгласно правилата за самоизолация, премиерът ще остане под карантина, каза пред репортери говорителят му.

Борис Джонсън каза пред свои министри днес, че никак не е сигурен, че ще бъде постигнато търговско споразумение с Европейския съюз, а остава съвсем малко време.

"Министър-председателят заяви, че позицията му е непроменена: Обединеното кралство е склонно да осигури сделка с ЕС, но не и с цената на основните ни принципи за нашия суверенитет и за контрола върху нашите закони, граници, пари, както и върху риболова ни", каза неговият говорител.

Джонсън е отбелязал, че важни въпроси остават нерешени и че британската страна работи упорито за намиране на решения, които съблюдават изцяло суверенитета на Великобритания, но далеч не е сигурно, че ще бъде постигнато споразумение, а времето за това изтича.
БТА