Борис Джонсън
Борис Джонсън / Gulliver/Getty Images
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън влиза в 14-дневна самоизолация, след като е бил уведомен от Националната здравна служба, че е бил в контакт със заразен с COVID-19 депутат на Консервативната партия, пише London Evening Standard.

Разврат като за последно във Великобритания

Сега Джонсън трябва да се самоизолира за две седмици, но все още иска да се обърне към обществеността и да ръководи борбата срещу пандемията на коронавируса. През април Джонсън изкара 3 денонощия в интензивно отделение след заразяване с коронавирус.

Бащата на Джонсън избяга от глоба, след като влезе в магазин без маска

В изтеклото съобщение до депутатите в Wattsapp от Джонсън се казва „Няма значение, че се чувствам добре - по-добре от всякога - или че тялото ми се пръсва от антитела от последния път, когато го имах. Правилата са си правилата и те са там, за да спрат разпространението на болестта“.



Джонсън увери, че ще ръководи по прекрасен начин работата на правителството чрез електронната платформа за видеоконферентна връзка "Зум" (Zoom), докато е в самоизолация на "Даунинг стрийт", предаде Ройтерс.

Усмихнат, облечен с пуловер и разкопчана риза, Джонсън заяви във видео, публикувано в Туитър, че е "здрав като бик".
"Изпълнен съм с антитела", каза той. "Имам още доста какво да кажа, разбира се, чрез "Зум" и другите електронни средства за комуникация.
"Той е добре, направо кипи от енергия", заяви пред "Скай нюс" министърът на здравеопазването Мат Ханкок. "Тази седмица той ще ръководи нещата прекрасно, нямам съмнение в това, чрез "Зум".

Източници: "Фокус", БТА