/ Gulliver/Getty Images
"Британският премиер Борис Джонсън диша без чужда помощ и продължава да е под наблюдение в интензивно отделение", съобщи външният министър Доминик Рааб, цитиран от Ройтерс.

Вълна от солидарност за Борис Джонсън, след като състоянието му се влоши

Рааб, който замества Джонсън начело на правителството, каза, че британският лидер остава в стабилно състояние и получава "стандартно лечение с кислород". "Не се е налагало да бъде поставен на механична вентилация и не се е нуждаел от неинвазивна респираторна подкрепа.

Той остава в добро настроение и в съответствие с обичайната болнична практика състоянието му се наблюдава", каза Рааб на пресконференция. "Убеден съм, че той ще го преодолее, защото, ако има нещо, което зная за този министър-председател, то е, че е боец. Той ще се върне на кормилото, за да ни преведе бързо през тази криза", заяви британският външен министър.

Борис Джонсън се влоши, преместиха го в Интензивното (ВИДЕО)

Личната битка на Джонсън с коронавируса разтърси правителството
, точно когато Обединеното кралство навлиза в това, което учените ще е най-смъртоносната фаза от епидемията.

55-годишният Джонсън беше приет в болница "Сейнт Томас" късно в неделя, след проява на симптоми, които включваха висока температура и кашлица, появили се 10 дни по-рано.

След като състоянието му бързо се влоши, вчера той беше преместен в интензивно отделение, където се лекуват най-тежките случаи. Днес във Великобритания има 786 нови смъртни случаи, с които общият им брой стигна 6 159 души, предаде ДПА.

Тръмп пожела на Борис Джонсън бързо оздравяване

Здравното министерство съобщи, че общият брой на потвърдени заразени се е увеличил до над 55 000 от 270 000, подложени на тестове, но според правителствени експерти заразените реално са стотици хиляди.

Данните на министерството включват само починали в болница, без да се имат предвид тези в старческите домове, хосписите и вкъщи. 
БТА