Високопоставен представител на Хамас е бил убит при израелските удари по ивицата Газа
Продължава да расте броят на жертвите в Израел на нападението срещу израелската територия, предприето в събота от Хамас.

Най-малко 700 души в Израел са загинали по време на широкомащабните нападения на палестинската групировка "Хамас", предаде ДПА.

Агенцията отбелязва, че това са най-новите данни, съобщени от израелски медии, които се позовават на събрана от източници в болниците информация.

Според последните данни на министерството на здравеопазването 2243 души са били ранени при изненадващите атаки, предприети вчера от ивицата Газа.

Около 50 българи са блокирани на летището в Тел Авив

На окупирания от Израел Западен бряг от вчера седем палестинци са убити от израелски огън, заявиха палестинските власти. Шестима от убитите палестинци на Западния бряг, сред които 13-годишно момче, са загинали при отделни инциденти, включващи хвърляне на камъни, а седмият е убит, тъй като се е опитал да намушка израелец с хладно оръжие, се казва в изявление на палестинското здравно министерство.

Високопоставен представител на Хамас е бил убит при израелските удари по ивицата Газа, предприети в отговор на офанзивата на Хамас, подета срещу Израел, предаде ДПА, като се позова на агенцията на гражданска защита на палестинската територия.

Трупът на Айман Юнис е бил открит днес под отломките на дома му в бежанския лагер Нузейрат. Къщата е била подложена на обстрел.
Николай Станоев/БТА