Бившият чешки премиер се ожени за дамата, която го свали от власт
Бившият чешки премиер се ожени за дамата, която го свали от власт / БГНЕС

Бившият чешки премиер Петър Нечас се е оженил за своята съветничка Яна Нагиова, замесена в скандала с подслушване, който струваше поста му.

Нагиова се представи с фамилията Нечас в съда, където е призована да отговаря във връзка с разразилия се скандал, съобщават чешките вестници "Днес" и "Хосподарски новини", цитирани от БГНЕС. Адвокатът на съветничката Едуард Бруна отказа да коментира новината за сватбата пред Франс прес.

"Любовната връзка на Нечас и бившата началничка на неговия кабинет Нагиова приключи с щастлив край. Двойката сключи брак в събота в замък, намиращ се недалеч от Прага", съобщава на сайта си "Хосподарски новини".

48-годишният Нечас, който е католик по вероизповедание, се разведе миналия месец със съпругата си Радка след повече от 25 години брак. Той падна от власт през юни на фона на скандал, предизвикан от обвиненията в корупция и злоупотреба с власт от страна на неговата съветничка и любовница Нагиова. Полицията съобщи тогава, че тя е използвала дори военни разузнавачи да следят съпругата на премиера Радка Нечас.

Скандалът в крайна сметка доведе до провеждането на предсрочни избори в Чехия, насрочени за 25 и 26 октомври.