Били Айлиш
Били Айлиш / Gulliver/Getty Images
Тийн сензацията Били Айлиш беше обявена за Личност на 2021 година на организацията PETA (Хора за етично отношение към животните), съобщи Ню мюзикъл експрес.

Деветнадесетгодишната изпълнителка на хита "Happier Than Ever" и защитничка на правата на животните, която е и веган, е най-младият носител на титлата.
С оказаната ѝ чест Били Айлиш се присъединява към звезди на шоубизнеса като Брайън Мей, Мориси и Хоакин Финикс.
 
"Били Айлиш се грижи партито да приключи за месните и млечни ястия, както и за изделията от кожа, козина и коприна. Организацията ни е по-щастлива от всякога да я почете заради това, че използва всяка възможност да изтъкне, че веганската мода и начин на хранене са по-добри за животните и планетата, която споделяме с тях", се посочва в изявлението, направено от президента на PETA Ингрид Нюкърк.

По-рано през годината Айлиш, която беше сред домакините на бала на музея "Метрополитън", блесна с пищна бална рокля в прасковено на "Оскар де ла Рента". Условието да носи тоалета беше модната къща да се откаже от кожите. Впоследствие певицата заяви, че това е едно от най-големите ѝ постижения и че се надява и други брандове да последват примера.

Били Айлиш преди е изразявала "отвращението" си от хора, носещи козина от норки, и е критикувала месната и млечната индустрии, които "измъчват животните".
 
БТА