Бил Гейтс е готов да си направи публично имунизация срещу коронавирусната инфекция
Бил Гейтс е готов да си направи публично имунизация срещу коронавирусната инфекция / Gulliver/Getty Images
Милиардерът Бил Гейтс, съосновател на Microsoft, чиято фондация е инвестирала много пари за разработване и доставка на ваксини, в интервю за CNN прогнозира кога ще дойдат най-лошите месеци.

Бил Гейтс прогнозира нова пандемия след три години

"За съжаление следващите от четири до шест месеца може да са най-тежките от пандемията - прогнозата на IHME (Институт за здравни показатели и оценки) показва повече от 200 000 смъртни случая. Ако се спазват правилата – носене на маски, спазване на физическа дистанция, бихме могли да избегнем голям процент от тези смъртни случаи."
  Бил Гейтс се спря и на своето пророчество за задаваща се пандемия, направено през 2015 г. "Като цяло, когато правих прогнозите през 2015 г., говорих, че броят на смъртните случаи може да е по-висок. Че този вирус можеше да бъде по-фатален, отколкото е. Това е. Не се сбъдна най-лошият сценарий, но това, което ме изненада, е, че икономическото въздействие в САЩ и по света е много по-голямо от прогнозите, които направих преди пет години. "

Според него достъпът до ваксините срещу COVID-19 трябва да се основава на медицинските нужди, а не на богатството: „В края на краищата тази епидемия е ужасна по начина, по който задълбочава неравенствата. Що се отнася до избора кой да получи ваксината, по-добре да използваме справедливостта при взимане на всички тези решения. "

След като няколко бивши американски президенти като Бил Клинтън, Джордж Буш и Барак Обама заявиха, че ще ваксинират публично, Гейтс подчерта, че е готов да стори същото. „Когато дойде моят ред, ще си поставя публично ваксината, защото смятам, че е от полза за всички, ако не се пренася заразата".

Превод и редакция: DarikNews