Белият дом: Ранно е да се говори за US военна помощ за Колумбия
Белият дом: Ранно е да се говори за US военна помощ за Колумбия / netinfo

Белият дом заяви, че е твърде рано да се говори за американска военна помощ за съюзника на САЩ Колумбия, пред чиито граници Венецуела разполага свои военни сили, предаде Франс прес.

"Мисля, че е прибързано да се каже, че би могло да има нужда от военна помощ", заяви говорителката на Белия дом Дейна Перино.

Тя отново осъди поведението на Венецуела след кризата между Еквадор и Колумбия, която според Белия дом би трябвало да засяга само тези две страни.

"Смятаме, че Колумбия и Еквадор би трябвало да могат да решат този въпрос помежду си. Не виждаме защо страна, която не е била замесена в този случай изпитва нужда да се намесва", отбеляза Перино.

Кризата избухна, когато колумбийски военни части нападнаха на територията на Еквадор лагер на колумбийски бунтовници, които се борят срещу правителството в Богота.

Президентите на Венецуела и на Еквадор Уго Чавес и Рафаел Кореа призоваха за международно осъждане на колумбийското правителство за извършеното извън границите на Колумбия нападение.

"Използваме всички мирни и дипломатически канали да постигнем осъждане на агресора от страна на международната общност", заяви Кореа в Каракас след среща с Чавес.