Ангела Меркел
Ангела Меркел / / Gulliver/Getty Images
Германският канцлер Ангела Меркел ще стане почетен доктор на университета в израелския град Хайфа по време на двудневното си посещение в еврейската държава тази седмица, предаде ДПА.
 
Меркел ще бъде удостоена "като признание за лидерството си, основано на принципите на равенството, свободата и човешки права; за това, че служи като пример за жените по целия свят; в знак на висока оценка за нейното топло приятелство и здравите връзки между Федерална република Германия и Държавата Израел", съобщи университетът.

Меркел против въвеждане на задължителна казарма в Германия
 
Канцлерът ще стане почетен доктор на церемония на 4 октомври. Тя ще има и среща с докторанти, между които има и германски студенти, които учат в университета в северния израелски град Хайфа.
 
Меркел ще бъде в Израел на 3 и 4 октомври за германско-израелски междуправителствени консултации.
 
Редовните консултации бяха преустановени в началото на 2017 г. заради германските възражения срещу строителството на израелски селища в палестинските територии.

От есента Меркел ще лети без много лукс в самолет „втора ръка“ (СНИМКИ)
 
"През живота си д-р Меркел демонстрира образцови стандарти за добродетели, мъдрост и хуманност. Голяма привилегия е да я удостоим със степен почетен доктор на университета в Хайфа и аз съм изключително горд и развълнуван във връзка с това", каза професор Рон Робин, президент на университета в Хайфа.
БТА