58 души, обявени за изчезнали при пожара в жилищния блок Гренфел тауър в Лондон в сряда, вероятно са загинали, съобщиха Ройтерс и АФП, като се позовават на представител на Скотланд ярд.

"За съжаление, до този момент 58 души, за които ни казаха, че са били в Гренфел тауър в нощта (на пожара), са в неизвестност и колкото и да е печално, трябва да предположа, че те са мъртви", заяви пред репортери полицейският началник Стюарт Кънди.
 
Расте броят на жертвите на пожара в Лондон

Той отбеляза, че този брой, базиран на съобщения от граждани, може да нарасне и че може да са нужни седмици за откриването и идентифицирането на всички жертви.

Досега властите съобщаваха за 30 жертви. Кънди отбеляза, че това число е включено в новата равносметка на загиналите.

Очевидци на огнения ад в Лондон: Беше като филм на ужасите (ВИДЕО/СНИМКИ)

Най-малко шестима мароканци фигурират сред жертвите на пожара в многоетажния жилищен блок Гренфел тауър, обяви мароканското външно министерство в комюнике, цитирано от АФП. "Към този момент официално са идентифицирани шестима марокански граждани, починали в убийствения пожар" в жилищната сграда, се посочва в комюникето.
 
По-рано днес мароканското външно министерство съобщи за седем загинали мароканци, но уточни, че чака официалното идентифициране на жертвите с помощта на британските власти.
 
Напрежение на протест в лондонския район с изгорелия блок (СНИМКИ/ВИДЕО)

В днешната мароканска преса е публикувана покъртителна история за смъртта на петчленното семейство Уахаби, загинало в пожара - двамата родители и трите им деца на 8, 15 и 21 години.
БТА