/ БГНЕС, архив
Британската полиция съобщи, че е задържала двама тийнейджъри, след като в Източен Лондон бяха извършени пет атаки с киселина, при които седем души получиха изгаряния на лицето, в един от случаите с необратими поражения, предаде Ройтерс, като се позова на полицията.

Един от пострадалите карал мотопед, когато двама нападатели, също на мотопед, се изравнили с него и плиснали разяждащо вещество в лицето му. Единият от нападателите откраднал мотопеда му.
15-годишно момче е било арестувано в квартал Хакни на Източен Лондон по подозрение в нанасяне на тежка телесна повреда и кражба.

В ареста вече е задържан 16-годишен младеж във връзка със същото престъпление.

Първото нападение било извършено от двама души с мотопед. Те нападнали един мъж и му отнели мотопеда, с който избягали. Последващите атаки били извършени от двама мъже на мотопеди.
Сигнал за първото нападение бил получен в 21,25 ч. в четвъртък, а в последвалия час и половина било съобщено за още четири подобни атаки, всички те - в Източен Лондон, така че силите на реда ги разглеждат като свързани.

Всички петима пострадали получили травми при нападенията, но състоянието на нито един от тях не е животозастрашаващо. Според полицията обаче травмите на един от пострадалите са такива, че ще променят живота му. 
БТА