Протестиращи от движението на "жълтите жилетки" влязоха в сблъсъци с полицията в Страсбург и се стигна до задържането на 42 души, предаде ДПА.

Ранени бяха трима членове на силите на реда, трима протестиращи и минувач. В демонстрацията участваха 2000 души, като полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите.

Полицията използва сълзотворен газ срещу „жълтите жилетки“ в Страсбург

Страсбург беше избран за епицентър на 24-ата протестна събота на движението на жълтите жилетки, защото там е сградата на Европейския парламент и заради предстоящия евровот. Протестиращи дойдоха там от Германия, Белгия, Италия и Люксембург.

„Жълтите жилетки“ във Франция не спират с протестите

В четвъртък френският президент Еманюел Макрон представи мерките в отговор на исканията на протестиращите. Те включват значително намаляване на данъците върху доходите в размер на около 5 млрд. долара и облекчения за пенсионерите. Но протестиращите смятат мерките за недостатъчни.
 

По данни на вътрешното министерство на Франция в протестите днес в цялата страна са участвали 23 600 души. От тях 2600 са били в Париж, предадоха световните агенции. Това е по-малко в сравнение с миналата събота, когато във Франция протестираха 28 000 души.
БТА