Председателят на грузинския парламент подаде оставка
Председателят на грузинския парламент Иракли Кобахидзе подаде оставка заради протестите в столицата, съобщи генералният секретар на управляващата партия Грузинска мечта Каха Каладзе. „Това решение е взето за поемане на отговорност пред [грузинския] народ“, каза Каладзе пред репортери.

Междувременно Григол Вашадзе, председателят на грузинската опозиционна партия Обединено национално движение, призова привържениците си да продължат протестите в центъра на Тбилиси по-късно в петък.

Протести в Грузия, има пострадали (СНИМКИ/ВИДЕО)

240 души са били ранени в протестите в Грузия, прераснали през изминалата нощ в сблъсъци с органите на реда, предаде ДПА, като се позова на грузинския зам.-министър на здравеопазването Заза Бохуа. Над 110 от ранените са в болници, уточни той.

В четвъртък протестиращите направиха митинг пред сградата на парламента в грузинската столица срещу участието на руска делегация в Общото събрание на Междупарламентарната асамблея за православните. Впоследствие опозицията се присъедини към демонстрантите, призовавайки правителството и председателя на парламента да се оттеглят. Протестите бяха разпръснати, но междувременно демонстрантите влязоха в офиса на управляващата партия "Грузински мечта" и го обърнаха с главата надолу.

БГНЕС

Заради протестите президентът на Грузия Саломе Зурабишвили прекрати визитата си в Беларус, а Кобахидзе - посещението си в Азербайджан.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи протестите в Грузия като "русофобска провокация" и каза, че това поражда безпокойството на Русия, предадоха световните агенции.
БТА, БГНЕС