Юсейн Болт - най-великият на пистата и не го крие
Юсейн Болт - най-великият на пистата и не го крие / БГНЕС

Шоумен, свръхчовек, най-добрият на пистата за всички времена. Юсейн Болт.
Ямайският спринтьор ще остане в олимпийската история като атлетът спечелил три титли на 100, 200 м и щафета 4 по 100 м на три поредни форума под петте преплетени кръга, напомня Gong.bg.

Юсейн Болт затвърди статута си на най-великия спринтьор след поредното отличие в Рио де Жанейро.

„Ето, аз съм най-великият. Вече е малко късно да лягам да спя, затова ще се повеселя. Когато започвах кариерата си, никога не съм мислил, че това може да се случи", сподели след поредния триумф спринтьорът.

Юсейн Болт се изравни на първото място по спечелени златни медали от олимпийски игри в леката атлетика с легендите Карл Люис и Пааво Нурми с по 9 титли от най-големия спортен форум на планетата.

Разсъждавайки върху факта, че Рио може би е последната му Олимпиада, ямаецът разкри, че изпитва смесени чувства. В същото време той благодари на феновете за страхотната подкрепа.

„Беше невероятно, наистина оценявам подкрепата тук, това е просто любов, която ме караше да настръхвам", коментира още Юсейн Болт.

Относно останалите състезатели от щафетата на 4 по 100 метра, ямаецът коментира: „Моят отбор направи това за мен. Помолих съотборниците си да не ме карат да правя прекалено много на последния пост и те ме послушаха. Трябваше просто да пробягам още едни 100 метра и го направих. Когато получих палката, нямах съмнение, че ще спечеля."
„Чувството е страхотно, беше дълъг път. Щастлив съм, но съм облекчен. Страхотно е, че ще вляза в учебниците по история като един от най-великите. Много съм горд със себе си", допълни Юсейн Болт.

След спечелването на своя медал от надпреварата на 200 метра, Светкавицата сподели: „Опитвам се да стана един от великите спортисти, да стоя в една редица с Мохамед Али и Пеле. Надявам се, че след тези Игри ще бъда там."

Всички новини около Олимпиадата може да следите в специализираната секция на Gong.bg – РИО 2016