Венцислав Айдарски – спортист №1 за 2007 г. в Сандански
Венцислав Айдарски – спортист №1 за 2007 г. в Сандански / снимка: БГНЕС

Венцислав Айдарски от Плувен клуб "Вихрен" стана спортист №1 за 2007 година на община Сандански. Изборът бе направен след проведена анкета сред треньори и журналисти. Втори в десетката се нареди Христина Мунчева, също от плувния клуб в Сандански, трети стана Анатоли Малински – отново от същата школа.

Тримата състезатели получиха грамота, плакет и парична награда, връчени от кмета на общината Андон Тотев на организираната церемония снощи в ресторант Байкал в Сандански. Кметът на общината лично награди всеки от номинираните общо 41 състезатели от различните клубове, в това число: клуб по борба, по джудо, карате, плуване, спортна стрелба. Номинираните получиха грамоти, а останалите от десетката – грамоти и плакети, изработени специално за целта.

За 2007 г. наградата "Треньор на годината" в община Сандански бе определен Николай Вакареев от ПК „Вихрен". Кметът на общината връчи специална награда за цялостен принос в развитието на спорта на Филип Ризов, дългогодишен треньор по плуване и директор на спортния интернат в Сандански.

С едноминутно мълчание бе почетена паметта на известните деятели на спорта в общината Тома Тачев, директор на интерната по плуване в Сандански и ДФС "Вихрен" и Борис Динков, учител по физкултура.