Трета поредна победа за България в евроквалификациите
Трета поредна победа за България в евроквалификациите / netinfo
България спечели трета поредна победа в европейските квалификации, които се играят във Варна. Нашите победиха категорично Хърватия с 3:0 гейма. Треньорът Мартин Стоев започна мача без Пламен Константинов, Владимир Николов и Евгени Иванов.

Още в началото на двубоя българите показаха, че са по-класният отбор и поведоха в резултата. При първото техническо прекъсване те водеха с 5 точки.

Националите ни увеличиха преднината на 9 точки при 14:5. Последваха обаче 6 поредни точки на хърватите. Независимо от това второто техническо прекъсване дойде при резултат 16:11 в полза на България.

От тук до края на гейма националите нямаха проблеми и спечелиха частта с 9 точки разлика.

В началото на втория гейм се повтори ситуацията от първия. Националите ни бяха отново убедителни и водеха с 5 точки при първото техническо прекъсване - 8:3.

Домакините успяваха с отлична игра на мрежата да поддържат аванса си и на второто техническо прекъсване водеха с 6 точки - 16:10. Перфектната игра на нашите волейболисти продължи и те спечелиха частта с 25:17.

И в третия гейм хърватите не успяха да намерят противодействие на българската блокада. В резултат на това при първото техническо прекъсване националите ни водеха с 8:3. До второто техническа пауза българите позволиха на хърватите да спечелят само 3 точки и тя дойде при резултат 16:6. До края на гейма, българите нямаха проблеми и затвориха мача с 3:0.

Следващата седмица в Португалия ще се играят вторите срещи от нашата група, като класиралият се на първо място отбор след двата турнира ще участва на европейското първенство в Турция догодина, а вторият ще играе допълнителни квалификации.