Треньорът на Австрия засилва напрежението около вратарския пост
Треньорът на Австрия засилва напрежението около вратарския пост / netinfo
Треньорът на австрийския национален отбор по футбол Йозеф Хикерсбергер ще определи титулярния вратар на тима утре, след като отлагаше дълго време решението си по въпроса.

На пресконференция той заяви, че ще каже в сряда дали Александър Манингер или Юрген Мачо ще застанат в рамките на вратата в първия мач на домакините на Европейското първенство. Причината е, че 28-годишният Хелге Пайер има сериозен здравословен проблем и се нуждае от незабавно лечение.

Австрия започва участието си в неделя срещу Хърватия във Виена.

„Разбира се, че отборът, който ще играе срещу Хърватия, е в главата ми, но искам да изчакам и да използвам тези последни тренировъчни дни, защото знам, че всички играчи ще искат да покажат най-доброто от себе си“, заяви Хикерсбергер пред журналисти на базата на тима в Щегербах.

„Поставили сме си голяма цел. Искаме да достигнем четвъртфиналите и през последните дни ставам все по-голям оптимист“, добави треньорът, цитиран у нас от БГНЕС.

Според него в идеалния случай Австрия трябва да се изправи в последния си мач в групата срещу Германия с вече спечелени 4 точки от двубоите си с Хърватия и Полша, отхвърляйки забележките, че отборът има слабости в дефанзивен план.

„Знам, че не е добре, задето позволихме на Малта и Нигерия да ни отбележат гол, но това се случва и на отбори като Германия. Ще работим върху това“, каза Хикерсбергер, визирайки приятелските мачове с тези два отбора през миналата седмица. Австрия е на 101-во място в ранглистата на ФИФА, доста зад всички останали отбори, класирали се за Европейското първенство.

„Няма нужда да ходим до букмейкърските пунктове, за да разберем, че съперниците ни имат по-големи шансове за победа срещу нас ..., но ние имаме предимството на домакина и възможности да спечелим точки“, смята старши треньорът на австрийците.