Тотнъм е склонен на компромис – 28 млн. за Бербо
Тотнъм е склонен на компромис – 28 млн. за Бербо / netinfo

Ръководството на Тотнъм настоява да получи исканите за Димитър Бербатов 30 милиона паунда, въпреки че може да се стигне и до компромисната цена от 28 милиона, информира авторитетното издание The Independent.

„Шпорите” бяха в центъра на две от най-големите потенциални сделки на трансферния пазар в Англия вчера. Първият – евентуалното привличане на Дейвид Бентли от Блекбърн за 17 милиона паунда. В същото време Манчестър Юнайтед, чийто изпълнителен директор Дейвид Гил бе върнат спешно от почивка, за да преговаря за трансфера на български нападател, бе уведомен от Тотнъм, че трябва да плати 30 милиона паунда, за да вземе звездата на тима.

Актуалният европейски клубен шампион е потенциалният нов отбор на Димитър Бербатов, въпреки че миналото лято бе отхвърлено предложението на „червените дяволи” за закупуването му, припомня още изданието.

Капитанът на българския национален отбор е наясно със ситуацията, както и с това, че Тотнъм предпочита да запази голмайстора си за следващия сезон.

Първоначалното предложение за Бербатов от страна на Ман Юнайтед, в размер на 20 милиона паунда бе отхвърлено, но ръководството на „шпорите” настоява да получи първоначално обявената цена от 30 милиона паунда, въпреки че може и да се стигне до компромис – 28 милиона.