Тонев: Радвам се, че нашите фенове нямат нищо общо
Тонев: Радвам се, че нашите фенове нямат нищо общо / netinfo

Изпълнителният директор на Локомотив София Иво Тонев не скри разочарованието си след изстъпленията на стадиона в квартал Надежда по време на контролата с Локомотив Пловдив.

Както е известно мачът беше прекъснат заради около 30 хулигана, които нахлуха на стадиона и започнаха да атакуват няколкото привърженици на гостите.

„Разочарован съм, защото това са отвратителни неща. По моя информация доколкото разбрах това са били привърженици на друг отбор. Явно са имали предишни взаимоотношения с фенове на Локомотив Пловдив. Неприятна ситуация. В крайна сметка полицията се намеси в последствие. Надявам се да е добре момчето, което пострада. Това е нещо, което пречи на футбола”, заяви Тонев.

„Бяхме повикали полиция. Те бяха отвън и докато влезнат инцидента стана. Съжалявам за случилото се и се радвам, че наши фенове не са замесени в това, защото ми се иска нашите привърженици да показват уважение и към противника”, продължи изпълнителният директор на Локомотив.

„Първият етап беше предимно тежки физически натоварвания. Радвам се, че футболистите ги понесоха сравнително добре. Има 2-3 с леки проблеми, но се надявам с времето да отшумят. Утре тръгваме за втория етап от подготовката, където ни очакват доста тежки контроли”, каза още Тонев.

От своя страна президентът на столичните железничари Николай Гигов сподели: „Какво да коментирам? Това бе една тренировка, когато стане мач тогава ще коментирам. Единственото нещо, което ме притеснява са тези сцени, които продължават, а никой не взема мерки. За жалост, ако не се направи нещо те ще ни съпътстват през целия шампионат. Този път не бяхме взели мерки, тъй като си мислехме, че всичко ще бъде спокойно. Но от следващия път ще искаме охрана. До там го докарахме.”