Стойчо Младенов: Точките не ме интересуват, искам победа над Левски
Стойчо Младенов: Точките не ме интересуват, искам победа над Левски / netinfo
„Ние си свършихме нашата работа – изпълнихме целта като спечелихме титлата и то по категоричен начин. Сега е ред на ръководството да изпълни поетите ангажименти към нас, треньорите и към футболистите”, заяви старши треньорът на ЦСКА Стойчо

Младенов след днешната тренировка на отбора на базата в Панчарево.

Младенов е категоричен, че въпреки предсрочно завоюваната титла, ЦСКА ще направи всичко възможно да спечели оставащите три мача до края на сезона.

„Ние сме професионалисти, освен това държим на честта на клуба и ще гоним три победи до края. Ще намерим сили да се мобилизираме и да изиграем на ниво тези три срещи”, каза Младенов.

Старши треньорът не отдава голямо значение на това с колко точки преднина ще завърши ЦСКА пред вечния съперник Левски.

„За мен е важно да победим Левски в директния сблъсък, а не с колко точки преднина ще финишираме в края на сезона”, каза още Стойчо Младенов.

Той призова феновете да напълнят стадион „Българска армия” за оставащите две домакински срещи с Черноморец и Левски и да отпразнуват заедно с отбора спечелената титла.

„Титлата е за феновете. Вярвам, че трибуните ще бъдат пълни срещу Черноморец и Левски и заедно ще отпразнуваме успеха”, каза Младенов.

Наставникът на шампионите направи и кратко сравнение между сегашния отбор на ЦСКА и шампионския състав от 2003 година, когато отново Младенов бе начело на „армейците”.

„Тогава залагахме на атаката, практикувахме зрелищен футбол. Сега търсим повече сигурността в защита, практикуваме най-общо казано един рационален футбол", каза Стойчо Младенов.

Той не пожела да говори за задаващите се мачове в Шампионската лига.

„Не ми се говори за Шампионска лига и за селекция. Нека първо да свърши сезона. Иска ми се обаче да запазим ядрото на сегашния отбор, трябва да останат поне 90 процента от играчите”, каза Младенов.

Наставникът на ЦСКА заедно с един от помощниците си Анатоли Нанков се включиха в двустранната игра по време на сутрешната тренировка на отбора. В началото на заниманието играчите отвориха бутилка шампионско в чест на спечелената титла.