Спалети: Трябва да се опазим от напрежението на дербито
Спалети: Трябва да се опазим от напрежението на дербито / netinfo
Треньорът на Рома Лучано Спалети иска неговият отбор да се опази от огромното напрежение, което винаги съпътства сблъсък като утрешното римското дерби срещу Лацио.

„Това, което трябва да избегнем на всяка цена, е да избегнем напрежението, огромният емоционален заряд, който идва от начина, по който хората в този град приемат този мач”, заяви Спалети.

„Моят отбор се справя добре и ние сме в добра кондиция, за да подходим към дербито по възможно най-добрия начин, но винаги има напрежение и моите играчи приемат този мач по много специфичен начин.”

„От гледна точка на точките, този мач е същият като всеки друг, но дербито е различен двубой от всеки друг. Очаквам много добър отбор на Лацио. И двата тима се представят добре и влизат в този сблъсък в добра форма. Това ще бъде много открит мач”, каза още Спалети.

Рома има четири поредни победи, включително и успех при гостуването на Реал Мадрид в Шампионската лига, а Лацио очаква битката за Рим след два успеха и две равенства в последните си четири мача.