Шефът на федерацията ни по тенис: Светът ще говори за България след победата на Гришо
Шефът на федерацията ни по тенис: Светът ще говори за България след победата на Гришо / снимка: Reuters
Шефът на федерацията ни по тенис: Целият свят ще говори за България след победата на Гришо
63800
Шефът на федерацията ни по тенис: Целият свят ще говори за България след победата на Гришо
  • Шефът на федерацията ни по тенис: Целият свят ще говори за България след победата на Гришо

Днес името на България ще бъде споменавано от всички световни медии след победата на Григор Димитров над световния номер 1 Новак Джокович. Това каза председателят на федерацията ни по тенис Стефан Цветков в интервю за „Дарик кафе".

„Изключителна победа, изключителен характер и изключителна игра показа нашето момче през целия мач. Дори след загубата на втория сет, той успя да върне инициативата, да контролира мача и в третия сет, въпреки болките, които получи, невероятен дух на Григор", добави Цветков.

Той подчерта, че в мъжкия тенис за първи път българин побеждава световния номер 1. „Това е радост за цяла България. Цяла България ще бъде споменавана след тази победа по световните агенции. Видяхте с каква любов публиката подкрепяше Григор. Тя беше изцяло за него, което подразни Новак - не може да не го подразни, все пак той е номер 1 в света. Основна роля имаше и многобройната българска публика, която беше там. Тя даде инициативата и след това в средата на мача вече всички го подкрепяха", добави шефът на федерацията ни по тенис.

Относно здравословното състояние на Гришо, Цветков заяви: „Моята преценка е, че все още не е в състоянието, в което са Джокович и Надал, но от друга страна той успя да преодолее този момент на крампите и да спечели третия сет. Баща му може най-добре да прецени и да каже как е той".

Шефът на федерацията ни по тенис добави, че Григор има само ден за възстановяване преди следващия му мач. „По всяка вероятност следващия съперник на нашето момче ще е Станислас Вавринка - тенисист, който е във възход, в елита на тениса и няма да е никак лесно, но Григор го знае това, той е професионалист. Сигурен съм, че ще се подготви по най-добрия начин за този мач. В предния сблъсък между Вавринка Димитров загуби, но сега е друг момент, друго време и се надяваме, че Гришо ще ни зарадва и ще покаже своята игра и дух и оттам нататък ще се случат хубави неща".

Цялото интервю със Стефан Цветков можете да чуете на Radio.DarikNews.bg