Седем човека не заминаха на лагер с Марица
Седем човека не заминаха на лагер с Марица / netinfo
Двадесет и четири от започналите лятна подготовка с Марица общо 31 футболисти заминаха днес за родопския курорт Цигов чарк за първия предсезонен лагер на тима.

С групата за високопланинския сбор не заминаха няколко от юношите, привлечени в представителния мъжки отбор, както и петима от досегашните основни играчи на клуба.

Халфът Атанас Любенов напуска Марица и отива в Родопа Смолян, откъдето вече му е предложен контракт. Пламен Коларов преминава в Спартак Пловдив, а нападателят Георги Данов бе трансфериран в Локомотив Пловдив.

Нападателят Емил Стоев-Бадема и защитникът Иван Димов остават в Пловдив. Те ще тренират Под тепетата по индивидуална подготвителна програма. Двамата са харесани от Бохемианс Прага и на 27-и юни ще летят за Чехия, за да започнат лятна подготовка с този отбор.

За лагера на жълто-сините в Цигов чарк заминават завърналите се в родния си клуб юноши Илиян Енчев и Богдан Кузмов, които през миналото първенство бяха преотстъпени на третодивизионните Брестник и Гигант Съединение.

С тима днес тръгва и бившият футболист на Спартак Пловдив Христо Сталев, който през миналия шампионат игра за Пирин Гоце Делчев.

На лагер заминаха и спряганите за трансфер в Ботев Камен Апостолов и Пламен Крачунов, както и желаният от Нафтекс халф Васил Стефанов. За последния тези дни президентът и собственик на Марица Рангел Берберов ще води заключителни преговори с изпълнителния директор на бургаския тим Пламен Киряков за трансфер при бургазлии.