С едно на мъка срещу Славия, Левски се приближи на точка от ЦСКА
С едно на мъка срещу Славия, Левски се приближи на точка от ЦСКА / netinfo
В мач от 13-я кръг на А група Левски победи доста измъчено с 1:0 Славия и по този начин „сините” се приближиха на точка от лидера в класирането ЦСКА.

Левски започна силно мача и още във 2-та минута Вагнер центрира в наказателното поле на Славия, след което Зе Соарес стреля слабо и Кирев улови топката.

В 18-та минута на мача стана едно от най-оспорваните ситуации, след като Миланов бе изведен в наказателното поле на Славия и бе спънат от Кирев, но Антон Генов не даде дузпа.

Домакините имаха добра възможност да поведат в 25-та минута, след като Миланов намери добре Жоазиньо, който нахлу в половината на Славия, след което прати топката в наказателното поле на гостите и Тасевски отблизо стреля неточно в аут.

Единственият гол в срещата бе отбелязан в 36-та минута след остро центриране на Мирослав Иванов в наказателното поле на Славия, Георги Иванов стреля с глава и прати топката в мрежата на Кирев.

Само две минути по-късно Борислав Павлов фаулира изключително грубо Живко Миланов и бе изгонен от съдията Антон Генов.

В 69-та минута Жоазиньо центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Славия, след което Миланов стреля с глава, но топката излезе в аут.

Жеан Карлос имаше невероятна възможност да се разпише в 82-та минута, когато Вагнер му подаде в наказателното поле на Славия, но нападателят на Левски стреля в аут

Осем минути по-късно Жеан Карлос свали с гърди топката към Тиберканин, който веднага стреля, но в аут.

В следващата атака Благой Георгиев се опита да прехвърли Георги Петков от центъра, но не успя.

След края на първото полувреме и след последния съдийски сигнал Георгиев показа неприлични жестове към феновете на Левски.

След тази победа „сините” се намират на второ място във временното класиране с 27 точки и е само на една от лидера ЦСКА, докато Славия остана на девето място със 17 точки.