Румънските национали изгоряха с 5,5 милиона евро
Румънските национали изгоряха с 5,5 милиона евро / netinfo
Румънската футболна федерация лиши националните на страната от премия в размер на 5,5 милиона евро, в случай, че спечелят Евро 2008.

Парите за триумф с титлата бяха обещани от собственика на Стяуа Букурещ Джиджи Бекали, който в момента е разследван за корупция и това е вероятната причина, поради която предлаганата сума бе отхвърлена.

Румъния е в т.нар. група на смъртта на Европейското първенство, а нейни съперници са световният шампиони Италия, Франция и Холандия.

„Не се нуждаем от премиите на Бекали. По-добре той да инвестира тези пари за повишаване на класата на Стяуа, както и в юношеските формации на клуба”, декларира генералният директор на федерация Йонут Лупеску.

Джиджи Бекали е разследван за участие в гръмналия корупционен скандал, при който бяха арестувани четирима човека, носещи 1,7 милиона евро.

Разследването показа, че парите са били на боса на Стуяа, а с тях е трябвало да се стимулира тима на Университатя Клуж, за да не загуби от Клуж в последния кръг.

Това обаче не се случи и тимът на Еуген Трика стана шампион на Румъния, а за Стяуа остана второто място. Въпреки това Бекали е заплашен със затвор, заради опита за нерегламентирано плащане на друг отбор.