Ричард: Отивам да играя футбол на по-високо ниво
Ричард: Отивам да играя футбол на по-високо ниво / netinfo

Нигерийският халф на Левски Ричард даде последното си интервю в България преди да замине за Русия, където ще играе в отбора на Химки.

Не мисля, че това е последният път, когато идвам на Герена. Връщам се от Холандия от моя нов тим. Върнах се, защото ми трябва руска виза. Трябва ми, за да отида в Русия и да участвам в последната част от подготовката на новия ми отбор. Ще пътувам до Анталия и после смятам, че ще се върна отново до Герена, за да си взема последно довиждане.

- Съжаляваш ли, че си тръгваш?

- Ами щастлив съм, че заминавам. Бях тук толкова много години. Мисля, че обичах всички тук, така както и получавах обич. Сега казват, че съм от най-скъпите играчи. Съгласих се на това, защото футболистите сме професионалисти. Радвам се, че отивам.

- Какви са впечатленията ти за новия ти отбор?

- За новия си тим бих казал, че може да се разчита на него. Ще е хубаво да играя и да живея там. Внимавам за това като отивам в нов отбор. Определено ми харесва тима.

- Кой ти беше най-скъпият момент в Левски?

- Ами не знам. Сега всички казват, че съм най-скъпият играч на Левски в момента. Съгласен съм с това.

- За кого ще ти е най-мъчно от футболистите?

- Имам страшно много приятели тук. Те ще ми липсват много. Бих казал Лусио, Петков, Боримиров, а и останалите. Наистина ще ми липсват много.

- Имаш ли проблеми с паспорта?

- Ще ви кажа, че не мисля за проблемите с паспорта. Мисля, че това не е проблем за мен, защото аз не съм от България или Европа, а от Нигерия и се знае всички за паспорта ми. Не е мой проблем, че някой казва, че паспортът ми не е същият и че името ми не е същият. Защо това да е мой проблем. Не ми пука за това! А и не обичам да говоря с журналистите за това. Някои хора казват, че имам български паспорт. Това не е вярно! Не знам от къде идва това. Вече 6 години съм в тази страна. Ако не искат да ми дадат паспорт това е ОК.

- Какво искаш да пожелаеш на феновете на Левски?

- Ами, когато заминавах за Холандия един фен дойде и ми каза – Благодаря ти, Ричард! Мисля, че чувствата ни бяха взаимни- Те се отнасяха с мен, така както аз с тях. Дори, когато играех по-лошо или добри, те бяха зад мен. Желая им всичко най-хубаво. Моля ги да продължат да подкрепят Левски и да бъдат добри фенове.

- Мислиш, че някой ден може да се върнеш отново тук?

- Ами, играх достатъчно тук за 6 години. Не искам да се връщам да играя отново футбол тук, защото отивам към по-високо ниво в моята кариера. Дойдох тук много млад, а сега играя за националния тим на Нигерия и кариерата ми върви нагоре. Не мога да се връщам назад. Ако направя това съм „лайно”.

- Какво не успя да постигнеш в Левски?

- За сега бих казал, че се надявам, че Левски ще са сред първите 3 отбора. Видях във вестник, че Батков е казал, че ако Левски не е шампион това не е мой проблем. Така че Левски ще е в първите три и ще играе в купата на УЕФА.

- Накрая кажи нещо на феновете на Левски.

- От дъното на сърцето си ще кажа – Само Левски на феновете.