Рейнджърс се измъкна от Панатинайкос
Рейнджърс се измъкна от Панатинайкос / netinfo

Отборът на Рейнджърс се класира за осминафиналите на турнира за Купата на УЕФА, след като завърши 1:1 като гост на Панатинайкос в срещата-реванш на гръцка земя.

Първият двубой между двата тима приключи при нулево равенство, като голът на Начо Ново в 81-та минута прати шотландците в следващия етап от надпреварата, тъй като бе отбелязан на чужд терен.

Стадионът в гръцката столица избухна малко след началото на двубоя. Феновете на Панатинайкос на „Апостолос Николаидис” видяха още в 11-та минута как Йоанис Гумас праща топката в мрежата на шотландците със силен удар от границата на наказателното поле и повярваха, че отборът им може да се промъкне до осминафиналите на Купата на УЕФА. В следващите минути Панатинайкос видимо превъзхождаше своя противник, но въпреки това двата отбора се оттеглиха на почивка при този резултат.

По-дейният отбор през втората част бе този на Рейнджърс. Ново можеше да изравни още в 47-та минута, но вратарят на домакините отрази удара му. Малко по-късно Панатинайкос също имаше своя шанс чрез Салпингидис, който се измъкна от двама защитници на шотландците, но не успя да отправи завършващия удар.

Последната дума обаче имаха гостите, които след разбъркване в наказателното поле, Ново се оказа непокрит и стреля от средно разстояние за крайното 1:1.

В самия край на мача Панатинайкос можеше да промени развоя на срещата, след като Гумас стреля с глава, но топката мина на сантиметри от вратата на гостите. В крайна сметка отборът на Рейнджърс намери място на осминафиналите в турнира за Купата на УЕФА.