Пол Макнами впечатлен от българските таланти
Пол Макнами впечатлен от българските таланти / Снимки: БФТенис

Световноизвестният австралийски треньор Пол Макнами проведе занимание с български тенис национали за юноши и девойки на кортовете на Българският национален тенис център „Карлсберг”.

Тренировката премина при огромен интерес. В нея се включи и президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и националните треньори Тодор Енев и Ивайло Трайков.

Макнами, който изведе тайванката Сие Су-Вей до световния елит, остана впечатлен от качествата на родните таланти. Австралийският специалист не пестеше похвалите по време на упражненията и учебните игри, които проведе.

Носителят на четири титли от Големия шлем на двойки (заедно с ПитърМакнамара) и юношески шампион от Откритото първенство на Австралия на единично пристигна у нас по покана на Българската федерация по тенис. 58-годишният австралиец за втори път идва в България. Пол Макнами беше на Турнира на шампионките миналата есен като наставник на Сие Су-Вей от Тайван. Основателят на „Хопман къп” стана почитател на българския тенс след блестящото представяне на Григор Димитров и Цветана Пиронкова на турнира за смесени двойки през 2012 година.