Панатинаикос си осигури място в Шампионската лига
Панатинаикос си осигури място в Шампионската лига / netinfo

Йоргос Карагунис вкара два гола при победата на Панатинайкос с 3:1 над Арис в среща от 5-ия кръг в плейофите за място в Шампионската лига в Гърция.

С този успех Панатинайкос си осигури участие в най-престижния футболен турнир през следващия сезон. Гръцкият тим ще участва във втория квалификационен кръг.

В другата среща Паниониос и АЕК Атина не излъчиха победител и завършиха - 2:2. Даме Н'Дойе също се разписа за Панатинайкос, докато Тиаго вкара доста спорен гол за Арис. В сряда в следващия кръг Аек приема Панатинайкос, а Паниониос ще трябва да пътува до Арис.

Отборът на АЕК Атина пък предсрочно си осигури място в турнира за Купата на УЕФА. Арис, който е финалист в турнира за Купата на Гърция, където ще срещне шампиона Олимпиакос, също се класира за УЕФА, докато Паниониос ще играе в Интертото.

Това бе последният мач за Панатинайкос на 86-годишния стадион Апостолос Николаидис в центъра на Атина. Клубът ще се завърне на олимпийския стадион през следващия сезон, докато бъде готов техния нов стадион с капацитет 40 000 места.

Карагунис изведе своя тим напред в резултата в 56-та минута, сенегалският нападател Даме Н'Дойе направи 2:0 в 62-та, а минута по-късно Карагунис бе точен за 3:0. В 73-та минута Тиего върна един гол за Арис. Манолис Скуфалис от Паниониос вкара гол в последната минута при равенството 2:2 с АЕК.