Напускащият шеф на Лацио: Вината е моя
Напускащият шеф на Лацио: Вината е моя / netinfo

Обявилият в петък, че напуска Лацио спортен директор Валтер Сабатини пое вината за проваления сезон, обяснявайки го с трансферната грешка, която направи през лятото.

 

„Наистина ми е тъжно, че напускам Лацио, но трябваше да го направя заради съвестта си. Вече нямам мотивацията да започна отново. Направих сериозни грешки, които повлияха на целия ни сезон”, признава Сабатини.

 

След отказването на Анжело Перуци през лятото на миналата година спортният не успя да финализира почти уредения трансфер на вратаря на Ривър Плейт и аржентински национал Хуан Пабло Карисо, а за негова сметка привлече уругвайското разочарование Нестор Фернандо Муслера, което доведе до сериозна вратарска криза.

 

„Все още не съм говорил с президента Клаудио Лотито, но това, което възнамерявам да направя, не е оставка. Договорът ми изтича на 30 юни и реших да не го продължавам. Това е необратимо решение”, уточни Валтер Сабатини.

 

По-малко от 24 след Сабатини и генералният секретар Джампиетро Персичети също обяви, че напуска Лацио, като се очаква дуото да бъде последвано и от треньора Делио Роси.