Младок от Тотнъм шокира с тайните от съблекалнята
Младок от Тотнъм шокира с тайните от съблекалнята / netinfo
Младият нападател от академията на Тотнъм Томас Пекхарт разкри много интересни подробности от съблекалнята на отбора, досега умело запазвани в тайна от останалите играчи и треньорския щаб. В интервю за спортно списания в родната Чехия, тийнейджърът разказва за явен конфликт между мениджъра Хуанде Рамос и вратаря Пол Робинсън, както и за промените в клуба след идването на испанеца. Пекхарт признава, че тренировките и диетата на Рамос са подобрили фитнеса на футболистите, но също така твърди, че наставникът много рядко говори английски. Той казва още и за случай, когато Робинсън отказал да загрява с отбора, когато научил, че Радек Черни ще е титуляр.

Ето и по-интересното от интервюто на Пекхарт:

Тотнъм бележи прогрес под ръководството на Хуанде Рамос. Защо?

Когато той пристигна, ни заяви, че сме дебели и това е причината да губим мачове в последните минути. Той искаше да подобрим формата си, затова промени начина на тренировки. Започнахме да тренираме по два пъти на ден и понякога дари имаше допълнително тичане накрая. А след всяко занимание минавахме на кантара, да ни премерят. Хранителните ни навици бяха променени. При господин Йол те не бяха много стриктни. Не можехме да ядем каквото си поискаме, но имаше ястия, неподходящи за спортисти. Сега можем да си поръчваме само зеленчуци, паста, риба и пиле – само това. Пием вода с лимон. Рамос е невероятно стриктен, що се отнася до дисциплината.

Някой оплаква ли се от промените?

Никой не се е осмелил досега, а освен всичко друго, треньорът говори на испански. Гус Пойет е този, с когото комуникираме на английски. Господин Рамос се е опитвал да ни обяснява някои неща на английски все пак.

Пол Робинсън, докато седи на пейката и гледа оттам мачовете, създава впечатление на много сърдит мъж. Сякаш не се интересува от резултата. Дали само така изглежда или е истина?

По-скоро е истина. Когато треньорът го остави резерва за първи път, срещу Арсенал, той дори не загряваше, което ядоса още повече треньора…