Марадона-младши: Името ми носи проблеми
Марадона-младши: Името ми носи проблеми / netinfo
Диего Марадона-младши, незаконният син на легендарния аржентински полузащитник, споделя, че името му носи повече вреди, отколкото ползи.

Марадона-младши е роден през 1986 година в следствие на извънбрачната връзка на дон Диего с млада неаполитанка и се вижда със своя баща едва преди пет години.

„С моя генетичен баща не поддържаме връзка. Ние се срещнахме веднъж през 2003 година, за което всички знаят, но истинска връзка не сме имали никога”, признава младият Диего, който също е футболист.

„В действителност името създава повече проблеми отколкото предимства. Имаше голям скептицизъм към мен. Усещам, че нося сериозна фамилия във футболния свят, но аз съм различен от моя баща, не са се раждали много играчи като него.”

„Аз съм като всички играчи, трябва да тренирам всеки ден, за да подобрявам играта си, а подобрението може да заличи много от предразсъдъците , които съществуват”, каза още извънбрачният син на Диего Армандо Марадона.

Диего Марадона-младши споделя още, че любимият му играч е Александро Дел Пиеро, а мечтата му е да играе в Наполи, където и до днес неговият баща е идол на феновете.

Младият Диего, който носи и фамилията на майка си – Синагра, момента е юноша на Наполи и Дженоа, а в момента се подвизава в нискоразредния Венафро, където играе като атакуващ полузащитник.