Литекс завърши лагера с победа
Литекс завърши лагера с победа / netinfo
Литекс победи Макаби Петах Тиква с 2:1 в последната си контролна среща от лагера в Холандия. Утре „оранжевите” се прибират в България с актив от три победи и едно равенство.

Литекс превъзхождаше съперника си през по-голяма част от двубоя, като само след многото направени смени в края Макаби получи повече възможности за атака. Най-дейни в състава на ловчанлии бяха Ивелин Попов, Том, Дуду и Сандриньо, които бяха в основата на всичко по-интересно на терена.

И трите попадения в срещата паднаха след почивката. Още в 46-та минута, след центриране от корнер на Ивелин Попов вдясно от вратата на Макаби, Емил Ангелов свали с глава на непокрития Пламен Николов, който от 7-8 метра прати топката във вратата на Юзери.
Малко по-късно, в 52-та минута, се разписа и Ивелин Попов. Шут на вратаря Тодор Тодоров от собственото наказателно поле изпрати топката пред противниковото, там Ангелов свали на Попов, който със страховит шут остави Юзери безпомощен.

Литекс пропусна и още добри положения за гол, а старши треньорът Станимир Стоилов направи общо шест смени.

Благодарение на разместванията в състава на Литекс и израелският отбор получи своите шансове. В 85-та минута Малихи намали и оформи крайния резултат с удар по земя от 10 метра за 2:1.