„Литекс Комерс”: Ангел Бончев се занимава само с футбол
„Литекс Комерс”: Ангел Бончев се занимава само с футбол / netinfo
Ръководството на „Литекс Комерс” АД разпространи изявление свързано с изчезването на изпълнителния директор на ПФК „Литекс” Ангел Бончев, като се отбелязва, че Бончев не е свързан с бизнеса на компанията, а единствено с футболния клуб.

Ето и пълният текст на изявлението:

„Ръководството на „Литекс Комерс” АД изразява пълно недоумение от случая с изчезването на изпълнителния директор на ПФК „Литекс” Ангел Бончев. Изразяваме безпокойство и тревога за съдбата на Ангел, който е наш служител, близък и приятел.

Наред с това – ръководството на „Литекс Комерс” заявява следното: Ангел Бончев е изпълнителен директор на ПФК „Литекс”. В последните осем години той не е свързан по никакъв начин с оперативния бизнес на „Литекс Комерс” и се занимава единствено и само с футболния клуб.

В този смисъл - всякакви спекулации по отношение на бизнеса на „Литекс Комерс” трябва да бъдат категорично отхвърлени. „Литекс Комерс” АД е фирма със 17-годишна история, един от големите данъкоплатци в България. „Литекс Комерс” е с абсолютно доказан бизнес и е един от най-големите спонсори в страната. Служителите на фирмата в момента са над 3600 души.

Надяваме се на много бързи действия от полицията и компетентните органи за разкриване на случая и евентуално - наказване на извършителите. „Литекс Комерс” е готова да окаже пълно съдействие на органите на реда с всичко, с което може да бъдем полезни за по-бързото изясняване на обстоятелствата около изчезването на Ангел Бончев. Изразяваме пълна подкрепа на неговото семейство и близките му.”