Левски си хареса Дениз Наки от Леверкузен
Левски си хареса Дениз Наки от Леверкузен / netinfo
Вицешампионът на България Левски опипва почвата около европейския шампион с Германия Дениз Наки, научи Гонг. Футболистът е харесан от „сините” по време на европейското първенство до 19 години, което се проведе в Чехия преди няколко дни.

В щаба на Левски са достигнали информации, че Наки е в обтегнати отношения с шефовете на Байер Леверкузен и това е продиктувало интереса.

Трансферът обаче изглежда трудно осъществим, тъй като играчът направи отлично първенство в Чехия и едва ли е останал незабелязан от многобройните мениджъри и скаути, които присъстваха на шампионата.

Дениз Наки е роден на 9 юли 1989 година, състезателят е висок 176 сантиметра и тежи 68 килограма. Играе като нападател или офанзивен халф, като на Евро 2008 развинти повечето си съперници, сред които беше и българският отбор.

През последния сезон Дениз Наки играеше заедно с българина Атанас Курдов във втория тим на „аспирините”, а преди това е защитавал цветовете и на юношеските гарнитури в клуба. Любопитно е, че Наки също, както и Наско Курдов не е включен в списъка от играчи на първия тим за новия сезон, което индиректно потвърждава, че футболистът има някакви търкания с треньорския щаб на Леверкузен.

Според информация на сайта transfermarkt.de актуалната цена на Дениз Наки възлиза на 150 хиляди евро. Същото специализирано издание смята, че Наско Курдов е значително по-скъп - 400 хиляди евро.

Ръководствата на Левски и Леверкузен имат добри контакти от миналото лято, когато „сините” продадоха споменатия по-горе Атанас Курдов. Тогава в София, за да преговаря беше дошъл лично главният мениджър на „аспирините” Михаел Решке.