Креспо взимал по 1 милион паунда на мач в Челси
Креспо взимал по 1 милион паунда на мач в Челси / netinfo
След изтичането на договора на Ернан Креспо с Челси, вестник „Тelegraph” изчисли по колко е получавал нападателя за всеки един свой мач със синята фланелка.

Креспо дойде на Стамфорд Бридж през 2003 година, малко след като Роман Абрамович беше купил клуба и бе развързал кесията пред тогавашния мениджър Клаудио Раниери.

Тогава Челси брои на Интер 16,8 милиона паунда и отдели 25 милиона за заплатата на аржентинеца за пет години – общо 31,8 милиона.

След като не се представи според очакваното през първия си сезон, Креспо бе преотстъпен Милан през 2004-а и помогна на росонерите да достигнат до финала на Шампионската лига в Истанбул, загубен от Ливърпул, след което се завърна в Лондон.

През последните два сезона голаджията бе пратен под наем в Интер, от който бе купен през 2003-а и остана там до изтичането на договора му в края на юни тази година.

За петгодишния период, в който бе собственост на Челси, Ернан Креспо е изиграл 33 двубоя и е вкарал 25 попадения със синята фланелка. Казано по друг начин – получил е средно по 1 милион на мач и по 1,3 милиона паунда на гол.